Wij gaan uit elkaar..

Wij gaan uit elkaar..

What a hell of a month! Zoals de titel al aangeeft, gaan D. en ik uit elkaar. Dit zat er wel al een tijdje aan te komen, maar dat maakt het uiteraard niet makkelijker. Half april namen we dit besluit en sindsdien zijn we volop bezig met regelen, regelen en regelen…

 Co-ouderschap

Er moet nogal wat geregeld worden als je uit elkaar gaat. Nu is het zo dat D. en ik niet getrouwd zijn en ook niet verbonden zijn volgens een samenlevingscontract oid. We hebben wel samen een koophuis en uiteraard samen een kind! Bij de geboorte van Jaxx heeft D. gezamenlijk gezag aangevraagd, waardoor hij nu dus even veel rechten heeft als ik. Wel zo eerlijk! Hij heeft immers ook al 1,5 jaar voor Jaxx gezorgd. We hebben ervoor gekozen dat Jaxx om het weekend naar D. gaat en doordeweeks als ik avonddiensten heb. Een soort co-ouderschap, maar dan net even anders.

Koopwoning

En dan het huis. Ik denk dat ik dat nog meer een gedoe vind. Ik wist van mezelf al dat ik in mijn eentje met 20 uur werken, het huis niet kan betalen. D. twijfelde nog en belde met de adviseur, maar helaas kon hij het ook niet betalen. Gezien het onderhoud wat er de komende jaren gedaan moet worden, leek het hem ook niet verstandig. Tijd om het huis te gaan verkopen!

In onze buurt hebben we onwijs veel makelaars, dus maak maar eens een keuze. Ik zocht op Google en pikte gewoon de eerste bekende eruit: Bert van Vulpen. Ik maakte een afspraak en 2 dagen later zat de makelaar bij ons aan tafel. Al onze wensen werden besproken en het werd wel duidelijk dat we het weekend voor er foto’s gemaakt zouden worden, er nog heel veel in huis geklust moest gaan worden. Wel verkopen we het huis in een gunstige tijd: weinig huizen, hoge prijzen. We gaan dus sowieso flinke winst maken op onze woning. Toch mooi meegenomen, aangezien we beide een nieuw huis moeten aankleden.

De toekomst

De foto’s zijn inmiddels gemaakt en het is nu afwachten op de brochure. Zodra wij die hebben goedgekeurd, komt het huis op Funda. Ik blijf ondertussen druk met zoeken naar een huurwoning voor mij en Jaxx en D. wilt met behulp van zijn ouders een ander huisje kopen. Tot die tijd blijven we voor Jaxx samenwonen in de huidige woning en dit gaat gelukkig goed. Voor nu is de toekomst onzeker en zien we wel hoe het loopt. Zolang Jaxx bij me is, komt het wel goed!

Liefs, Tamara

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 11 mei 2018 / 18:51

    Heftig hoor! Veel succes met de verkoop en veel sterkte de komende tijd voor jullie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *