Je kind beschermd de zon in!

Je kind beschermd de zon in!

Het is eindelijk zover, de zon komt eraan! Wat heb ik hiernaar uitgekeken. Heerlijk met Jaxx de zon in, terrasjes pakken en in de tuin spelen. Oké, de tuin meer nog zomerproof, maar we kunnen alvast voorpret hebben, toch?! Uiteraard hoort daar ook zonbescherming bij. Waar moet je letten en wat zijn nou echt musthaves? Ik laat het je zien!

UV-(zwem)kleding 

Tegenwoordig verkopen veel kledingwinkels en webshops UV-(zwem)kleding. Kleding die beschermd tegen de zon. Ideaal! UV-kleding beschermt de huid gelijk aan factor 50, waar een gewoon shirt maar beschermd als factor 10. Het is dus zeker aan te raden om in ieder geval een UV-shirt voor je kleintje te kopen.

Vroeger was UV-kleding echt niet zo mooi, maar tegenwoordig koop je echt de meest hippe creaties op het internet. Webshops die UV-(zwem)kleding verkopen zijn H&M en Hema. Mijn favoriet zijn toch wel de vrolijke zwemkleding creaties van Beach & Bandits (foto).

Zonnebrand

De meest voorkomende en meest gebruikte zonbescherming: zonnebrand! In allerlei maten, factoren, geuren en kleuren te koop in de winkel. Ik ben echt voorstander van een hoge factor. Niet alleen omdat ik zelf een lichte huid heb, maar ook omdat ik me heel goed besef wat voor invloed de zon op onze huid heeft. Ik zet mijn favorieten op en rijtje:

– Garnier Ambre Solaire 50+

– Vision All Day 50+

– La Roche Posay Anthelios 50+

Deze drie soorten zonnebrand zijn mijn favoriet, omdat ze sowieso goed beschermen. Ook smeren ze fijn uit, maken ze geen vlekken op je kleding en kan onze gevoelige huid ertegen. Geen smoesjes meer om niet te smeren, want je merkt de nadelige effecten van de zon al snel!

Hoedjes, petjes en brillen

Minstens zo belangrijk als een UV-shirt: een dekseltje op je hoofd! Jaxx moest vorig jaar nog niks hebben van iets op zijn hoofd, maar vindt het nu mega interessant. Ik heb zelf nog geen hoedje of petje aangeschaft, maar dit ga ik zeker wel doen. Ik heb enkele leuke hoedjes gezien bij de Zara, H&M en Hema. Kijk ook op het etiket wat de beschermingsfactor is. Alle beetjes helpen!

Een goede zonnebril is niet alleen belangrijk voor volwassen, maar ook zeker voor kinderen. Van die leuke speelgoedbrilletjes doen meer kwaad dan goed. Een zonnebril moet 100% gegarandeerd UV-werend zijn. Bekende merken zijn RayBan, BabyBanz en Sinner. Handig van de brilletjes van Babybanz zijn de bandjes waardoor ze niet van de neus van je kleintje af kunnen zakken! Al deze fijne brilletjes zijn te koop bij bol.com.

Tips!

Na de informatieve stukjes hierboven, wil ik toch nog enkele tips delen.

– Probeer tussen 12:00-16:00 niet vol in de zon te komen.

– Zet de box, kinderwagen of uw kindje altijd in de schaduw. Niet op zand, dit weerkaatst UV-straling!

– Smeer je kindje elke 2 uur in en en half uur voor ze naar buiten gaan.

Nu rest mij nog één ding te zeggen: geniet van het mooie weer en van elkaar!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *