Lunchen bij het Kweekcafé in Haarlem

Lunchen bij het Kweekcafé in Haarlem

Afgelopen tweede paasdag gingen wij naar het Kweekcafé in Haarlem. Ik had hier weleens over gelezen, met name hoe leuk het is om met je kleine heen te gaan. Genoeg speelruimte en ook nog eens een biologische menukaart. Dat wilde ik zelf ervaren!

Kweekcafé is de PLEK voor jong en oud, voor Haarlem en regio, voor innovators, makers en inspirators. Waar je geïnspireerd raakt op het gebied van voedsel, natuur, innovatie en design. Alles met het oog op een duurzame en circulaire economie. PODIUM voor talenten, organisaties en bedrijven. Waar buurtbewoners, makers en ondernemers elkaar ontmoeten; waar door samenwerking en verbinding mooie ideeën ontstaan. Samen maken we het verschil!

Bij aankomst bij de kweektuin, konden we gelukkig parkeren voor de deur van het stadspark. Als het druk is, zal de parkeergelegenheid niet heel ruim zijn. Na te hebben afgerekend (€0,28 voor 18 uur klopt vast niet!) lopen we naar de poort. Hier staat meteen het Kweekcafé aangegeven, maar kort daarna is niet helemaal duidelijk waar de ingang zit. We lopen langs wat kippen, vogels en een buitenspeeltuintje en vinden uiteindelijk de ingang van een grote kas; het Kweekcafé!

Bij binnenkomst zien we alleen twee mannen staan, dus ik vraag maar even of het wel geopend is. Blijkbaar komt er gewoon niemand met tweede paasdag in het kweekcafé. Jaxx vindt al snel de leuke speelhoek en de ober brengt ons de menukaart. Waar ik dus geen foto van heb gemaakt! Er staan allerlei biologische maaltijden op, onder andere salades en soepen. Damiën en ik gaan beide voor een tosti ham/kaas en een kop koffie. En voor Jaxx bestel ik kabouterlimonade en een broodje jam. Heel fijn dat ze een kindermenu hebben!

Aangezien alles nog klaargemaakt moet worden, heb ik mooi even de tijd om rond te neuzen. Hier en daar zie ik een kat lui in een stoel liggen en overal ligt wel wat verdwaald speelgoed of boekjes. Heerlijk no nonsense. Niks moet alles mag. Halverwege de kas bevindt zich een kapper en achterin zijn wat creatieve werken te zien van kleine/beginnende ondernemers. Erg leuk en zeker niet toegankelijk voor kinderen.

Het eten wordt gebracht en we bestellen allebei nog een colaatje. Gewone cola hebben ze niet, wel Fritz cola. Proeft precies hetzelfde, maar zal wel biologisch zijn. De tosti is echt heel lekker. Het broodje jam vind ik helaas wat minder. De jam zelf is heel lekker en zoet en Jaxx smult er flink van. Het brood is goed vers, maar de korsten zijn echt heel hard en het broodje heel dik. Hierdoor kan ik eigenlijk alleen het binnenste van het broodje door Jaxx laten eten. Hoewel Jaxx nog niet al zijn tanden heeft, vind ook ik de korsten te hard.

Jaxx speelt na het eten nog even fijn door in de speelhoek. Er staat echt een leuke treinbaan die ze hebben gekregen van een speelgoedwinkel in Haarlem. Jaxx is druk in de weer met de pannen in het keukentje. De verschillende niveaus en meubels maken het allemaal erg speels en een ware ontdekkingstocht voor die kleintjes. Jaxx blijft de trappetjes oplopen en de katten opzoeken, die gelukkig wel wat gewend zijn.

We rekenen af en kijken buiten nog even bij de kippen en vogels. Het buitenspeeltuintje is gesloten, maar het is toch heel slecht weer. Met mooi weer is het kweekcafé denk ik nóg leuker om te bezoeken. Echt een aanrader!

Het Kweekcafé
Kleverlaan 9
2023 JC Haarlem
werkplaats 2 – Haarlemmer Kweektuin
Facebook.com/kweekcafe

Openingstijden

Vanaf 1 april tot 1 oktober: ma, woe en don van 8.30 tm 17.00 uur. Op vr van 8.30-19.00 en za-zo van 9.30-19.00 uur.

Van 1 okt tot 1 april: ma en woe tm vr 8.30 tm 17.00 en za-zo 9.30 tm 17.00.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *