Leukste uitjes voor peuters in Noord-Holland!

Leukste uitjes voor peuters in Noord-Holland!

Voor ik mama werd, deed ik al vaak leuke dingen in de weekenden en vakanties. Ik ben zo’n lekkere impulsieve meid en bedenk me ‘s ochtends dat ik naar bijvoorbeeld de Efteling wil! Tot groot ongenoegen van vriendlief, die mij in de meeste impulsieve buien weet te remmen. Anders zaten we elke maand wel in een ander werelddeel denk ik. Dit keer laat ik jullie de leukste uitjes voor peuters in Noord-Holland zien, dat is voor mij dus lekker dichtbij!

Sprookjeswonderland Enkhuizen

Entreeprijs vanaf 2 jaar: €10,50

Kabouterhuisjes, feeën, magische wezens en vriendelijke heksen: je komt ze hier allemaal tegen. Zelf ben ik hier nog niet geweest met Jaxx, maar wel met mijn nichtje en toen ik zelf klein was. Het is een ontzettend mooi opgezet park, voor groot en klein. Naast alle mooie attributen, zijn er ook theatershows, een dierenweide en verschillende speeltuinen. Ook rijdt er een leuk treintje over het park, die op verschillende plekken stopt. Voor het geld hoef je het ook niet te laten; een koffie scoor je al voor €1,30! Sprookjeswonderland opent weer op 30 Maart.

Tip: Op het ontvangstplein zit een hele lekkere snoepwinkel; in de toverbal. Je vind hier het lekkerste ouderwetse snoepgoed!

Holle Bolle Boom Tuitjenhorn 

                                      1 jaar & 65+  1-17  Volwassen

Eén belevenis          € 2,50 € 8,50  € 3,50
Twee belevenissen € 3,25 €12,75 € 5,75
Drie belevenissen   € 3,25 €14,00 € 5,75

Een binnenspeeltuin, buitenspeeltuin en zwembad op één plek, bestaat dat? Jazeker, in Tuitjenhorn! Kinderen kunnen zich hier letterlijk de hele dag vermaken. Bij aankomst beslis je welke belevenis je wilt gaan doen en je betaald dan ook per belevenis. De buitenspeeltuin is in de winter namelijk niet zo geschikt en hier betaal je dan ook niet voor.

De binnenspeeltuin heeft een leuk klimparcours voor de grotere kindjes en een soft play area voor de kleintjes. De buitenspeeltuin heeft ook een groot klimparcours en voor de warme dagen watersproeiers en een niet zwembad. In het binnenzwembad zijn er spetterende glijbanen, warme zwembaden en een kinder-doe-bad gedeelte. Hier kunnen de kindjes spelen met waterattributen en water zelf. De Holle Bolle Boom is dus geschikt voor regenachtige en zomerse dagen!

De Hoornse Vaart Alkmaar

Kinderen tot 1 jaar: gratis
Personen 1 t/m 17 jaar: € 3,60
Personen 18 jaar en ouder: € 4,80
Entree met sportpaspoort: € 1,90

Het leukste zwembad van Noord-Holland! Ik ben echt groot fan van dit zwembad. Naast een wedstrijdbad en een golfslagbad, hebben ze echt een heel tof peuterbad. De kleintjes kunnen hier met allerlei attributen spelen, van de glijbanen afgaan en zwemmen uiteraard. Nog een pluspunt vind ik de tropische temperatuur. Buiten het bad kan je kleintje gewoon in zijn/haar zwembroek blijven zitten.

Het peuterbad is afgesloten met een hek, zodat je kleine niet weg kan rennen. Ook is er een cafetaria aanwezig voor de benodigde frietjes en fristi! Zwembandjes zijn trouwens verplicht, maar als je ze bent vergeten, hebben ze een grote mand vol reserve zwembandjes liggen.

Artis Amsterdam

Normaal € 23,00
3 t/m 9 jaar € 19,50
0 t/m 2 jaar gratis

De oudste dierentuin van Nederland en absoluut een must visit! De Royal zoo ligt in hartje Amsterdam en is daarom ook goed te combineren met een stedentrip. Het handigste is om de metro te pakken naar de dierentuin. Parkeren kan uiteraard ook, maar is in mijn ogen wel prijzig. In het hoogseizoen betaal je €10,-.

Ik ben zelf echt al minstens 8 jaar niet naar Artis geweest, maar ben zeker van plan met Jaxx heen te gaan. Er zijn veel interactie spelletjes voor kinderen en er wonen hele leuke dieren! Voor ons is het ook maar 20 minuutjes reizen.

Naast de gewone dierentuin, kan je ook meteen een bezoek brengen aan Micropia. Dit is het enige microbenmuseum ter wereld.

Geitenboerderij Ridammerhoeve

Entree is gratis!

Geitjes, geitjes en nog eens geitjes. Oké, en kippen en biggetjes. Allemaal te schattig voor woorden. De geitjes zijn bij deze kinderboerderij in het Amsterdamse Bos wel de hoofdact. Je kan de geitjes een flesje geven en je kan heerlijk met ze knuffelen. Wie wilt dat nou niet? Jaxx wilt er voornamelijk bovenop liggen/springen, maar ze kunnen gelukkig wel wat hebben!

In het restaurant kan je overheerlijke appeltaart met slagroom eten of warme chocolademelk met slagroom. Uiteraard allemaal op basis van geitenmelk! Parkeren is er gratis en het is dan een klein stukje lopen naar de ingang. Wel een fijn stukje door het bos, dus de frisse neuzen zijn dan weer gehaald.

TIp: Ga liever niet in het weekend, dan is het echt mega druk en dringen bij de geitjes!

Ik hoop dat ik jullie op ideeën heb gebracht. En mochten jullie nog leuke tips hebben, let me know! 

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *