Twintig vragen over het moederschap.

Twintig vragen over het moederschap.

Regelmatig zie ik het voorbij komen: de mama tag! Een aantal leuke vragen over het moederschap. Ik beantwoord vandaag 20 vragen, zo eerlijk mogelijk! Zo leren jullie mij ook een beetje beter kennen.

 • Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?

Ik ben een werkende mama. Per week werk ik 24 uur in een verpleeghuis met dementerende ouderen als verzorgende IG. Dit werk doe ik nu ongeveer 5 jaar met veel plezier. Naast het werken, blog ik natuurlijk ook nog elke dag.

 • Zou je het anders willen?

Ik zou wel wat minder uren willen werken, zodat ik meer bij Jaxx kan zijn, maar financieel is dit niet mogelijk. Dan zou ik te veel leuke dingen moeten laten. Maar wie weer ooit, in de toekomst, kan ik van bloggen mijn beroep maken!

 • Mijn kind slaapt altijd in zijn eigen bedje of wiegje?

Jaxx slaapt overdag en ‘s avonds in zijn eigen bed. In de loop van de nacht wordt hij wakker en leg ik hem bij ons op de kamer. Naast ons bed, hebben we een ledikant staan met een open zijkant. Zodat hij gelijk ligt met ons en dus niet het idee heeft dat hij alleen ligt.

 • De beste aankoop voor je kindje?

Onze Greentom reversible wandelwagen! Wat een fantastische wagen. Te gebruiken van 6 maanden tot 3 jaar. Heel licht, makkelijk en slank op te vouwen en groener dan groen (gemaakt van petflessen)! Zeker een aanrader.

 • Hoeveel kinderen wens je?

Ik wilde altijd maar één kindje en die heb ik nu. Uiteraard rammelen mijn eierstokken ook als ik een klein baby’tje zie, maar ik zie de toekomst als een verrassing. Ik zie wel hoe het loopt en wat mijn gevoel aangeeft. Zeg nooit nooit!

 • Date night (met partner)! Hoeveel dagen/avonden per maand?

Ideaal zou zijn sowieso 1x per maand, maar eerlijk gezegd is het alweer maanden geleden. Goed idee om binnenkort maar weer eens een avondje weg te plannen!

 • Favoriete bezigheid van je kindje?

Rommelen, klimmen, buiten spelen en mama pesten. Jaxx is een echte rommelkont en komt met het ene na het gebruiksvoorwerp naar me toe. Ik ben dus de hele dag aan het opruimen!

 • Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?

Een bewegende wipstoel/schommelstoel met allemaal kleurtjes en geluidjes. Natuurgeluiden en zeegeluiden. Jaxx moest er vooral heel hard in huilen en kwam totaal niet tot rust. Dat ding kostte ons €180,-! Gelukkig heb ik hem nog leuk kunnen verkopen.

 • Het favoriete eten van je kindje?

Macaroni! Hij kan er zo twee borden van eten. Eigenlijk is Jaxx een hele makkelijke eter. Hij is dol op stamppotten, vlees, brood, pasta en uiteraard frietjes! Af en toe krijgt hij een frietje als wij het eten en daar smult hij dan echt van.

 • Hebben jullie een grotere auto aangeschaft?

Nee, dat niet, maar wel een tweede auto. Ik heb een leuke Suzuki Splash en Damiën heeft een Suzuki Swift. The Suzuki family! 😉

 • Ben je nu zwaarder of lichter dan voor je zwangerschap?

Hetzelfde! Ik kwam tijdens de zwangerschap maar 5 kilo aan en deze waren er na de bevalling meteen weer af. Wel zou ik absoluut nog wat kilo’s willen afvallen. Wanneer ik genoeg motivatie heb gevonden.

 • Wat is je droomvakantie met kids?

Disneyland! Dat park is zo magisch voor kinderen en stiekem ook voor de ouders. Het is een duur park en in een hotel in de buurt slapen is ook niet goedkoop, dus ik ben me er heel erg van bewust dat dit een droomvakantie is en niet heel vanzelfsprekend ieder jaar zou kunnen!

 • Droomvakantie zonder kids?

Hawaï. Het is van beide een wens om ooit naar Hawaï te gaan, maar dit is ontzettend prijzig. En ver vliegen! Ik hou absoluut niet van vliegen, dus of deze droomvakantie ooit uit komt, durf ik niet te zeggen!

 • Mijn hart smelt als ik…

Jaxx zie slapen. Ik kan hier uren naar kijken, zo schattig! En als ik Damiën met Jaxx zie spelen/stoeien. Jaxx is dol op gek doen met papa en heeft altijd de grootste lol.

 • Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Jeetje, wat niet?! Even de deur uit, is niet meer zo gedaan. Je hebt een hele voorbereiding te doen voor je de deur uitstapt. Slapen heeft een hele andere betekenis gekregen en zelfs alleen poepen is een cadeautje! Daarentegen is alles nu zoveel mooier en completer is ons leven!

 • Waar shop jij de leukste kinderspullen?

Ik ben dol op de merken Mini Rodini. bobo Choses en Tiny Cottons. Ook de Zara vind ik heel erg leuk. Rompers scoor ik bij de HEMA. Speelgoed voornamelijk online en dan het liefste duurzaam en/of houten speelgoed!

 • Favoriete mama make-Up en verzorgingsproducten?

Ik gebruik iedere dag wel een bepaalde hoeveelheid aan make-Up en ga zelden zonder de deur uit. De merken verschillen. Mijn verzorgingsproducten zijn van Lush en van Dove. Ik hou van geurige lotions.

 • A-merk of huismerk?

Ik koop veel van een a-merk. Tot grote frustatie van vriendlief, want dit kost meestal meer geld. Ik zou zeker wel kunnen besparen op boodschappen, door meer de huismerken te kopen.

 • Heb je altijd al een kinderwens gehad?

Jazeker! Ik wilde graag jong moeder worden, maar dit heb je uiteraard niet voor het zeggen. Ik ben sinds mijn 18e samen met Damiën en ik was er wel eerder klaar voor als hij, maar een kindje krijg je met zijn tweeën. Toch nog onverwachts werd ik zwanger op mijn 25e, maar ik had het niet anders gewild!

 • Wat is het leukste aan het moederschap?

Zodra ik ‘s ochtends mijn ogen open doe, kijk ik recht in een paar blauwe ogen die onvoorwaardelijk van mij houden!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *