Wat zat er in mijn vluchtkoffer?

Wat zat er in mijn vluchtkoffer?

Het lijkt alweer een tijdje geleden (lees; 16 maanden terug) sinds mijn vluchtkoffer klaar stond. Maar ik weet wel precies nog wat ik in mijn vluchtkoffer had zitten. En ook wat ik er nog aan toe zou voegen. Lees snel verder voor tips!

Ik had geen vluchtkoffer, maar een vluchttas. Een leuke roze! Helemaal niet relevant, maar je wilt toch een beetje leuk voor de dag komen. Met grote precisie is die tas uitgekozen, net zoals de inhoud ervan. Ik maakte mijn vluchtkoffer gereed met ongeveer 36 weken zwangerschap. Ik heb eerst alle spulletjes voor Jaxx ingepakt. Ik wist dat ik ongeveer 2 á 3 dagen moest blijven, dus ik nam even meer mee als normaal is.

 • Twee kledingsetjes maat 50
 • Twee kledingsetjes maat 56
 • Twee paar krabwantjes
 • Twee mutsjes
 • Twee paar sokken en slofjes
 • Drie hydrofiele doeken
 • Warm dekentje
 • Berenpak voor buiten
 • Maxi cosi voor de terugreis
 • Twee speentjes
 • Wikkeldoek (lekker warm!)

Zoals je leest, nam ik geen luiers, voeding, kruiken of beddengoed mee. Dit verzorgde het ziekenhuis allemaal. Het is wel per ziekenhuis verschillend, dus informeer van te voren even wat jouw ziekenhuis verzorgt. Ook kan het zijn dat je andere voeding wilt geven als het ziekenhuis geeft, dit is ook mogelijk! Wij hoorden tijdens de informatieavond dat ons ziekenhuis Hero voeding geeft en wij kozen ervoor dit zelf dan ook te gaan geven. En veel mama’s geven natuurlijk borstvoeding.

Voor mezelf nam ik vooral spullen mee voor tijdens de bevalling. Ik was goed voorbereid en had een bevallingsplan gemaakt. Hoewel dit altijd anders kan lopen, want je hebt het niet helemaal in de hand. Tijdens de bevalling droeg ik een wijd nachtshirt/jurk van de Primark. Je gooit hem als het goed is na de bevalling toch weg (hij wordt echt wel vies), dus ik zou geen dure negligé aanschaffen! Dit nam ik mee:

 • Twee nachtshirts
 • Huispak (voor na de bevalling)
 • Schone buitenkleding
 • Dikke sokken
 • Pantoffels
 • Douche spullen
 • Telefoon + oplader
 • Eten & drinken
 • Fotocamera (eventueel)
 • Lippenbalsem (tijdens het puffen)
 • Dextro druivensuiker (energie!)

Eten en drinken? Ja, ik had eten en drinken mee. Ik kreeg een ruggenprik en was dus wel aardig relaxed. Ik kan mij voorstellen dat als je de weeën steeds moet opvangen, dat je echt geen trek hebt. Ik at dus wel. Ik had sultana en evergreen mee en dextro druivensuiker. De Dextro zorgt net even voor wat extra energie wat je goed kan gebruiken!

Ook niet geheel onbelangrijk; je papieren. Papieren met je bevallingsplan, je ziekenhuispasje en je verzekeringspasje. En de gouden tip: een muntje voor een rolstoel! Wij waren dit vergeten en ik heb dus de hele weg van de parkeergarage naar de afdeling moeten lopen (au!).

Ik hoop dat jullie wat met deze lijst kunnen en er eventueel wat inspiratie uithalen. Zet ‘m op en het belangrijkste blijft toch je kleine gezond op deze wereld te zetten! 

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *