De leukste kraamcadeautjes op een rij!

Vorige week ben ik de trotse tante geworden van het allerliefste en mooiste meisje: Hailey Liv. Dat vraagt om een origineel kraamcadeau, maar wat?! Ik help jullie op weg in de bergen met speelgoed, kleertjes en tuttendoekjes. En ik laat zien wat ik aan Hailey als kraamcadeau heb gegeven.

Speelgoed

Heel voor de hand liggend om te kopen: speelgoed. Maar wat? Er is immens veel speelgoed te koop in de meest hysterische kleuren en met de meest afschuwelijke geluidjes. Ik ben zelf echt een fan van houten speelgoed. Het is duurzaam, hufterproof en mooi! Mijn favoriete merken voor houten speelgoed zijn: Grimms, Janod, kid’s depot en Hape. Houten speelgoed is vaak wat prijziger, maar je kan er jaren mee doen, dus het is eventueel ook te gebruiken voor een volgend kindje! Onder andere te koop in de webshop van De gele flamingo!

Je zal denken; een baby en speelgoed? Uiteraard spelen kleine baby’s nog niet met speelgoed, maar het is ook verstandiger om een cadeautje te kopen voor later. Baby’s slapen, eten en poepen voornamelijk, dus hebben nog niet zoveel aan de cadeautjes. Voor de eerste periode van voelen en ontdekken, kan je bijvoorbeeld een knisperboekje kopen of een bijtspeeltje. Kindjes ontdekken met hun mond. Voor wat later zijn boekjes met een dikke kaft leuk of een stapeltoren. Zo leuk om te zien hoe ze dit elke dag wat beter kunnen.

Sieraden

De meeste mensen zullen niet snel denken aan sieraden als kraamcadeautje. Zeker niet voor de baby. Maar dit is juist wat ik heb gekocht voor Hailey: een zilver, dun armbandje met haar naam erin gegraveerd. Ik was op slag verliefd en haar moeder gelukkig ook! Deze armbandjes zijn speciaal voor baby’s en kindjes en zijn te koop bij de juwelier.

Ook voor de mama’s zijn er mooie sieraden te krijgen. Op de website van Kaya sieraden vind je matching mama en baby armbandjes. Té schattig! Voor moeder en dochter, maar ook voor moeder en zoon. Het is ook nog eens betaalbaar en snel geleverd. Alle sieraden zijn te graveren naar wens en komen aan in een mooi doosje.

Gepersonaliseerde cadeautjes

Tegenwoordig vind je veel websites met gepersonaliseerde cadeautjes. Bijvoorbeeld posters of kaarten met de naam van de baby. Of houten panelen met alle geboorte gegevens. Mijn favoriet zijn toch wel de houten (uiteraard) stapelblokken met geboortegegevens. Je kan ze in vele kleuren en maten verkrijgen bij Hip&Hout. Ook kan je daar mooie fotoluiken en fotoblokken bestellen met een foto van de pasgeborene.

Kleding

Het meest gekochte kraamcadeautje: kleding. En meestal niet heel gewenst door de nieuwbakken mama. Ik kocht me in mijn zwangerschap een faillissement aan kleding en kreeg daarna ook nog veel in maat 50/56. Jaxx was een grote baby en vloog uit maat 50/56. Conclusie: De helft ongedragen en er gelukkig wel iemand anders mee blij gemaakt. Maar zo zonde! Wil je toch graag een leuk setje kleding geven? Geef dan een wat grotere maat. Maat 62 t/m maat 80 heeft Jaxx wel lang gedragen. Wat ik zelf wel leuk vond om te krijgen was bijv. een slaapzak of een douche cape. Praktische cadeautjes waar je nooit genoeg van kunt hebben!

Ik heb voor Hailey uiteindelijk dus een armbandje gekocht en tussendoor al wat kleding voor haar gekocht; wie kan al dat roze nou weerstaan? Hebben jullie nog leuke kraamcadeau ideeën?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *